TUCO

Internal branding that looks good enough to eat.

When TUCO relocated to new premises, taking over a complete floor in a grade 2 listed building in the city centre of Manchester, they contacted us at The Binary Box to see if we could help them install a visual sense and feel of their corporate branding within their new work environment.
“Yes, of course” we said!

As mentioned, the building in question – National House – is a Grade 2 listed property but has recently been completely refurbished and modernised to a very high standard giving the office spaces within a new modern feel, but still maintaining many of the buildings original features, such as very high ceilings along with large sash windows.

The main office space is split into three sections with floor to ceiling glass partitioning, a large training and kitchen area is located in one of the rooms adjacent to this, with a reception area, a staff break area and two smaller offices situated at the opposite end.

TUCOs visual branding is split into four colour schemes, each colour representing an area of their company ethos. ‘To share’,’to learn’,‘to buy’ and ‘to grow’ having the colours red, orange, green and purple respectively, and so the decision was made to give four of the offices within their own colour scheme. The two smaller offices were designated the ‘red’ and the ‘green’ rooms and so a feature wallpaper was installed onto a single wall space in each.

Installation of the four whiteboard feature walls and accompanying wall graphics and wallpapers.

We started the installation after the vast majority of the building work had been finished which was great for us, as we were working with what was effectively a ‘blank canvas’ with new partition walls in place and freshly prepared and painted wall surfaces. Alongside the functional whiteboard wall coverings, we installed some striking motivational wall graphics and a timeline graphic showing the ‘Evolution of Evolve Academy’. Feature wallpapers were also included in both the WC’s and the reception area.

Installation of window graphics, exterior sign and internal 3-dimensional lettering.

The translucent graphics we installed on the exterior windows were kept quite subtle, incorporating graphic elements taken from Evolve’s brand style. Opening times and pricing information were also added to the main entrance door as well. The illuminated projecting sign we proposed was of a minimalist monotone style showing just the Evolve logo, wired in and fitted above the front door. We also produced the Evolve logo out of 18mm deep 3-dimensional lettering and installed this onto the feature wall in the reception area.

Installation of the biophilic wall and LED neon sign

Firstly, we fabricated the LED unit in-house with the words ‘Where Talent Thrives’ constructed from a bright pink neon LED flex and fitted into a bespoke acrylic panel. Next we installed the biophilic foliage to the wall surface ensuring complete coverage, and although this looked brilliant on its own, after the addition of the neon unit on top, the overall look of this particular feature wall was superb, giving a striking yet coordinated contrast between the relaxing, natural aesthetic of the foliage complimented by the brightness and vibrancy of the neon.

The whole team really enjoyed this particular installation for Evolve. From the outset both Martin and Nicola have been clear about the brand style they wanted us to convey within the academy, but have also been incredibly supportive and responsive to any of the design and installation ideas we presented them with along the way. They also had some very kind words to say about us here at The Binary Box.

Tuco Mike Haslin

From start to finish Chris and his team at the Binary Box provided a professional, creative and timely service for the opening of our new Academy in the heart of the Northern Quarter.  We had a very short timescale to complete the project which they delivered ahead of time. Following a review of our space and vision they created images, graphics and neon lighting to transform our space from a blank canvas into a modern, vibrant and edgy training space for our students.  The feedback from our clients has been exceptional.

Mike Haslin, Chief Executive Officer

Keep up to date with all the latest case sutdies by joining our newsletter here, or follow us on our social channels to keep in the loop with up to date projects and the latest developments here at The Binary Box.