Unit 25 Shepley Industrial Estate South, Audenshaw, M34 5DW

RECEPTION AREA

As the ground floor reception area is the first thing our clients and staff see when they walk in the door we knew we had to something really special with this space. We constructed a copper effect metallic wall, onto which we’ve installed an impressive looking neon effect LED flex sign, accompanied by some subtle old-fashioned style lighting.

We knew we wanted to include one of our favourite quotes in this space, a quote from Albert Einstein that sums up the ethos of the Binary Box completely – ‘Creativity is intelligence having fun’. The word ‘Creativity’ being formed from the LED flex, with the words ‘…is intelligence having fun’ being white vinyl directly applied to the wall. To compliment the quote we also installed a wallpaper on the adjacent wall with a really vibrant and colourful image of Einstein himself.

Now to bring the outdoors indoors! Foliage was draped along the tops of the walls and windows, some potted plants arranged,  and artificial turf was laid on the floor, flowing up the stairs, the top half of which we wrapped with a specialist footfall vinyl and laminate to make them look like a bespoke escalator

THE KRAKEN

Onto the main production studio, affectionately called ‘The Kraken’ ,due to the eight-metre image of a giant pink squid creeping along two of the walls, whose tentacles spell out the word ‘enjoy’. We’ve given the windows here a stained glass effect with a printed opaque vinyl, and also had one of the walls covered with a polished micro-cement giving a unique look to what was before a bare plaster wall. We also used artwork from some vintage comics to print our own roof tiles for the suspended ceiling. We constructed another workbench here with a full cover wrap, turning it into a branded table-tennis table.

SKI CHALET

The next space to be decorated was the new-look kitchen/breakout area which we decided to style as an alpine ski chalet. We constructed new kitchen units, laid a new floor, and installed a new wooden ceiling. Two of the walls are wrapped with a wooden panel effect vinyl wallpaper to match the ceiling, and the other two walls covered with Alpine mountain images, one of which is a perspective shot of a ski-lift disappearing up a snowy mountainside. We’ve also built and wrapped a bench that is positioned in front of this image, so when you sit on the bench it appears as if you are on the lift travelling up the mountain. Also included are a board-room table that doubles as a pool and air hockey table for that extra fun factor!

DESIGN HIVE

We decided to name the design studio ‘The Hive’, relating to not only the worker bee being the emblem of Manchester, but also symbolising the Binary Box work ethic. Here we’ve kept the walls looking crisp with a fresh coat of white paint, but included some subtle yellow wall graphics of bees and hive honeycombs. Alongside these are included a desk wrap design that leads the eye to a perspective graphic flowing around two corners and to a large window, depicting the word ‘Evolve’.

WORKSHOP

The ground floor workshop has had a fresh coat of paint, workbenches carefully constructed and functionally positioned, as well as storage areas for all our tools and equipment. Brickwrap graphics have been worked into some of the white brick walls, and a Binary Box logo cut from artificial grass is positioned onto the wall directly opposite the entrance doors. Printed curtains have also been arranged on the worktops, to give a clean and tidy look to the storage space underneath.